Infokeskus - Kuvien lataaminen myyntiin

Miten pääsen Pixmacin kuvaajaksi?

 

Microstock-kuvaajaksi alkaminen on helppoa:

1. rekisteröidy sivuillemme

2. kirjaudu sisään tunnuksillasi

3. täytä "Minun tilini"-välilehdellä kuvaajatietosi (lomakkeen alareunassa)

4. sivun oikeassa yläreunassa näkyy käyttäjätunnuksesi > löydät sen alta sivun "valokuvaaja"

5. mene "valokuvaaja"-sivulle

6. Löydät sivun vasemmasta yläreunasta painikkeen "Lataa kuvia myyntiin" > klikkaa sitä, hyväksy myyntiehtomme ja voit aloittaa kuvien lataamisen. Saat sivuiltamme automaattisesti myös FTP-latausohjeet.

Sinun tulee itse avainsanoittaa kuvasi englanniksi. Avainsanat voivat olla valmiiksi IPTC-kentissä (esim. PhotoShopin File Info) tai halutessasi voit lisätä avainsanat sivuillamme kuvien lataamisen jälkeen. Kuviin tulee laittaa myös otsikko ja kuvaus, nekin voit lisätä sivuillamme.

Kun kuvissasi on otsikko, kuvateksti ja avainsanat, lähetä kuvasi hyväksyttäväksi. Hyväksymisprosessi voi viedä 3-4 päivää. Hyväksytyt kuvat menevät automaattisesti myyntiin maailmanlaajuisesti koko Pixmacin myyntiverkoston kautta.

Jos kuvasi ovat Suomesta, muistathan lisätä avainsanoihin sanan Finland, se on eduksi myynnissä.

Jos sinulla on +1000 kuvaa, jotka haluat saada myyntiin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että kaikki kuvamme ovat Royalty Free-kuvia.

Jos haluat lisätietoja, voit aina ottaa sähköpostitse yhteyttä asiakaspalveluumme tai soittaa numeroon 040 - 516 0340.

 

Miten saan kuviani myyntiin Perinteiseen RF-kokoelmaan

Jos sinulla on mielestäsi laadukkaita kuvia kaupallisista aiheista ja tiedostokokosi on 8 Mpikseliä tai suurempi, saatamme olla kiinnostuneita ottamaan kuviasi myyntiin ns. Perinteiseen RF-kokoelmaan. Kaikkien kuviesi tulee kuitenkin olla mainosvapaita ja myytävissä maailmanlaajuisesti.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan yhteistyön kanssamme, lähetä 10-15 kuvaa sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@pixmac.fi. Kerro viestissä myös missä muualla kuviasi mahdollisesti myydään.

Otamme sinuun yhteyttä tutustuttuamme kuviisi.

Kuinka FTP-siirto toimii?

 

Voidaksesi toimittaa kuvia FTP-siirrolla, tulee sinulla olla erityinen FTP-sovellus käytössäsi. Esimerkiksii Filezilla  tai Total Commander. Ennen ensimmäistä siirtoa tulee sinun täyttää sovelluksessa yhteystietoja - sen jälkeen FTP-sovellus voi muistaa asetukset ja voit käyttää samoja asetuksia seuraavalla kerralla. Kun olet rekisteröitynyt Pixmacin käyttäjäksi, löydät sisään kirjautumisen jälkeen automaattisesti omat henkilökohtaiset FTP-tunnuksesi, FTP-osoitteemme ja muun tarvittavan.

Sinun ei siis tarvitse erikseen pyytää meiltä henkilökohtaisia FTP-tunnuksiasi vaan järjestelmämme luo ne sinulle automaattisesti kun rekisteröidyt kuvaajaksemme.
 

Käytä FTP-siirrossa seuraavia asetuksia:

Portti: 21
Protokolla: FTP (ei SFTP, SCP, ...)
Passiivitila

Mitkä ovat kuvien laatuvaatimukset?

 

Ensinnäkin, voit aina toimittaa meille myyntiin vain sellaisia kuvia, joihin sinulla on täydet omistusoikeudet, eli olet itse kuvannut kuvat, tai sinulla on kirjallinen edustussopimus kuvista, jotka toimitat meille. Tekniset minimivaatimuksemme ovat:

 • tiedoston minimikoko on 3 Mpix
 • tiedostoformaatti on JPG ((tai JPG + vektori EPS, AI tai SVG)
 • RGB tai sRGB väriavaruus

Muut vaatimukset:

 • Sinun tulee toimittaa kirjallinen allekirjoitettu mallisopimus kaikista sellaisista kuvista, joissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä. Samoin tarvitsemme sinulta kirjallisen Property release-todistuksen kaikista sellaisista kuvista, joissa on jotakin muuta suojaa vaativia kohteita (esim. patsas, taideteos, yrityksen logo, tuotemerkki jne). Kirjalliset allekirjoitetut todistukset on toimitettava kuvien kanssa samanaikaisesti. Emme hyväksy kuvia, joista nämä kirjalliset sopimukset puuttuvat. Saat lisätietoja MR- ja PR-sopimuksista ja niiden tarpeesta kohdasta kuvien editointi.
 • Kuvien aihealue on vapaa, kaikki muut aiheet paitsi pornoa ja väkivaltaa sisältävät kuvat, ovat tervetulleita. Mutta kaikissa aiheissa kuvassa täytyy olla hyvä sommittelu, hyvät värit ja valotus ja kuvan tulee olla terävä.
 • Kuvassa ei saa olla näkyvissä tuotemerkkejä tai logoja ilman PR-sopimusta. Vältä siis kuvaamasta kohteita, joissa näkyy yrityksen nimi, tuote jne.

Mitkä tiedostomuodot hyväksytään?

 

Tällä hetkellä hyväksymämme tiedostomuoto on JPG. Voit myös ladata vektorigrafiikkaa EPS, AI tai SVG formaatissa. Suosittelemme EPS10-formaatin käyttöä.

Kuvan lataus myyntiin ei onnistunut. Mitä tapahtui?

 

Tähän saattaa olla useita syitä. Useimmiten syynä on, että lataamasi kuva ei täyttänyt teknisiä vaatimuksiamme: kuvan minimikoko on 3 Mpix, formaatin tulee olla JPG ja väriavaruus RGB tai sRGB. Syitä saattaa olla kuitenkin myös muita:

 • Tiedostosi on todennäköisesti korruptoitunut: Tämä saattaa tapahtua esimerkiksi silloin kun linjayhteydessä tapahtuu jokin häiriö kesken siirron, tai linjanopeutesi on liian matala. Tällöin sinun tulee ladata kuvasi uudelleen. Jos tämäkään ei auta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Olet jo aiemmin ladannut aivan saman tiedoston. Et voi ladata samaa kuvaa kahdesti. Kerran hylättyä kuvaa ei ole mahdollista ladata uudelleen ilman pyydettyjä korjauksia.

 • Kuvatiedosto on liian suuri: Tällä hetkellä rajoitamme tiedoston maksimikooksi 30 Mpix. Jos sinulla on suurempia tiedostoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Millaiset kuvat ovat halutuimpia?

 

Yleisesti ottaen kuvat, joissa aiheina on ihminen, myyvät parhaiten. Myös liike-elämää kuvittavat kuvat (businessmiehet- ja naiset sekä konseptit) ovat kysyttyjä, samoin taustakuvat ja esineet ja asiat valkoisella taustalla.

Suomalaisilta kuvaajilta toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös luonto- ja matkailuaiheisia kuvia. Samoin kuvat suomalaisista ihmisistä ovat hyvin kysyttyjä. Muistathan myös malli- ja omaisuusvapaustodistukset!

Voinko ladata myyntiin myös vektorigrafiikkaa?

 

Kyllä voit. Noudatathan seuraavia sääntöjä:

 • Lataa vektoritiedostosi EPS, AI tai SVG formaatissa
 • Suosittelemme EPS10-formaattia
 • Lataa aina vektorigrafiikan yhteydessä myös JPG-kuva samalla tiedostonimellä kuin vektorikin (kahtena eri tiedostona, ei zipattuna).


Molemmat lataamasi tiedostot (JPG ja vektori) yhdistetään järjestelmässämme. Jos lataamasi JPG-tiedosto sisältää avainsanoja IPTC-kentissä, ne talletetaan kuvatiedoston kanssa.

 

Olen jo ladannut kuvitukseni JPG-tiedostoina, ne on jo hyväksytty ja ovat myynnissä. Voinko ladata samoista kuvista nyt myös vektoritiedostot?

Kyllä voit. Lataa vektoritiedostot sivuillemme samalla tiedostonimellä kuin vastaavat JPG-tiedostotkin aiemmin. Järjestelmämme yhdistää aiemmin lataamasi JPG-tiedostot ja uudet vektoritiedostot automaattisesti ja tarjoaa ne myyntiin vektorikuvina myös.


Odota hetki, lightboxisi latautuu