Infokeskus - Myy kuvia - editointi

Pitääkö minun avainsanoittaa kuviani Pixmacin sivuilla?

Voit toimittaa kuvasi valmiiksi avansanoitettuna (IPTC-kentissä) tai halutessasi voit avainsanoittaa kuvat myös sivuillamme lataamisen jälkeen.

Mikä Mallivapaus (MR) on ja milloin tarvitsen sen?

MR eli Model release on kirjallinen sopimus valokuvaajan ja kuvassa esiintyvien tunnistettavien henkilöiden välillä. MR tarvitaan kaikista sellaisista kuvista, joissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä, siitäkin huolimatta, että tämä henkilö olisi sinun oman perheesi jäsen. Jos kuvassa esiintyy alle 18 vuotiaita lapsia, tulee mallisopimus olla allekirjoitettu lapsen vanhempien tai muiden laillisten huoltajien toimesta.  MR-sopimuksessa sovit kirjallisesti kuvassa esiintyvien henkilöiden kanssa kuvauksen tekemisestä ja erityisesti kuvien toimittamisesta myyntiin kaupallisiin tarkoituksiin.

Huomaathan, että sinun tulee toimittaa uusi mallisopimus jokaisesta uudesta kuvauksesta, siitäkin huolimatta, että käytät malleja, joista olet jo aiemmin lähettänyt model releasen.

Et myöskään voi toimittaa myyntiin kuvia, jotka on kuvattu julkisella paikalla (ostoskeskus, konsertti, kesätapahtuma, katukuva, kahvila, urheilukilpailu jne) jos kuvassa esiintyy tunnistettavia henkilöitä - ellet sitten tee Model release-sopimusta näiden henkilöiden kanssa.

Halutessasi voit käyttää Pixmacin Model Release-lomaketta - löydät sen Myy kuvia-välilehdeltä.

 


Millainen Model release-sopimuksen tulisi olla?

Voit halutessasi ladata Pixmacin mallisopimuksen Myy kuvia-välilehdeltä - löydät sen sivun vasemmasta reunasta alaotsikon "Mainosvapaudet" alta kohdasta Mallit.


Kuinka toimitan MR-sopimuksen Pixmacille?

Sinun tulee ensiksi perustaa uusi malli jokaisesta henkilöstä, jota käytät kuvissasi mallina. Eli kirjaudu palveluun, mene Myy Kuvia sivulle ja klikkaa painiketta Uusi malli. Anna avautuvassa ikkunassa kaikki pyydetyt tiedot, lataa esimerkkikuva mallista sekä allekirjoitettu MR-sopimus.Tämän jälkeen sinulla on kaksi eri  vaihtoehtoa lisätä mallisopimus sitä koskeviin kuviin:

 • Aktivoi kuva/kuvat, joihin hauat liittää mallisopimuksen ja valitse toiminto Lisää Model release, valitse oikea malli ja sopimus.
 • Klikkaa painiketta Mallit otsikon Mainosvapaudet alapuolella, etsi kyseessä oleva malli ja liitä MR-sopimus.Millainen Property release-sopimuksen tulisi olla?

Voit halutessasi ladata Pixmacin Property release-sopimuksen Myy kuvia-välilehdeltä - löydät sen sivun vasemmasta reunasta alaotsikon "Mainosvapaudet" alta kohdasta Omaisuudet/tuotemerkit.


Kuinka lisään Property release-sopimuksen?

Sinun tulee ensiksi perustaa uusi "omaisuus" jokaisesta kiinteistöstä/taideteoksesta/patsaasta/tuotemerkistä jne, jota käytät kuvauskohteena. Eli kirjaudu palveluun, mene Myy Kuvia sivulle ja klikkaa sivun vasemmasta reunasta painiketta Omaisuudet/tuotemerkit ja sen jälkeen painiketta Lisää omaisuus. Anna avautuvassa ikkunassa kaikki pyydetyt tiedot, lataa esimerkkikuva kohteesta sekä allekirjoitettu PR-sopimus.Tämän jälkeen voit liittää sopimuksen kuviin:

 • Aktivoi kuva/kuvat, joihin hauat liittää sopimuksen ja valitse toiminto Lisää Property release, valitse oikea omaisuus ja sopimus 


Mitä ovat "Kuvasarjat" ja "Similaarit"?

Kuvasarja on ryhmä kuvia, yleensä samasta kuvauksesta, joilla on jotakin yhteistä toistensa kanssa (ne on kuvattu samassa paikassa tai kuvissa esiintyy samat mallit jne). Kuvasarjan rakentamisesta voi olla apua ja hyötyä asiakkaille, koska he etsivät usein kuvia esimerkiksi samasta mallista, eli voit lisätä myyntimahdollisuuksiasi kuvasarjoilla. Jos rakennat kuvistasi kuvasarjan, näytämme koko sarjan yksittäisen kuvan Kuvan tiedot-sivulla. Kuvasarjan rakentaminen on helppoa: menet vain Myy kuvia-välilehdelle, klikkaat vasemmalta painiketta Keskeneräiset, aktivoit kuvat, jotka haluat liittää Kuvasarjaan ja valitset toimintovalikosta "Lisää kuvasarja". Kuvasarjaan voit liittää niin monta kuvaa kuin haluat. Saadaksesi paremman käsityksen kuvasarjasta, tutustu esimerkkisarjaamme alapuolella:


Similaarit tai toiselta nimeltään variantit, ovat toistensa kanssa lähes samanlaisia kuvia. Kuvissa on vain pieniä eroja keskenään, esimerkiksi kuvat samasta naisesta eri ilmeiden kera. Voit toimittaa meille enintään 7 similaaria samasta kuvasta. Vain yksi kuvista tulee esille hakutuloksessa, muut kuvat on piilotettu varsinaiselta hakutulossivulta, mutta ne voi saada näkyville klikkaamalla näyttökuvan alapuolella olevaa "Samanlaiset"-painiketta. Olemme piilottaneet similaarit hakutuloksesta, koska asiakkaita vain ärsyttäisi joutua selaamaan sivu sivulta lähes samanlaisia kuvia.

Voit luoda similaariryhmän helposti Myy kuvia-välilehdellä valitsemalla Keskeneräiset kuvat, aktivoimalla niistä haluamasi kuvat ja valitsemalla toiminnon Lisää similaari.  Saadaksesi paremman käsityksen similaareista, tutustu esimerkkisarjaamme alapuolella:


Yksi kuvasarja voi sisältää yhden tai useamman similaarisarjan. Tässä esimerkissämme kuvasarjassa on kaksi (2) similaariryhmää; ensimmäisessä 3 kuvaa ja toisessa 2 kuvaa.

Mitä eri kategoriat Myy kuvia-välilehdellä tarkoittavat?

 • Keskeneräiset
  Tässä kategoriassa ovat kaikki sellaiset äskettäin lataamasi kuvat, joiden käsittely on sinulta itseltäsi kesken ja joita et vielä ole lähettänyt hyväksyttäviksi kuvatoimittajillemme .
 • Hyväksyntää odottavat
  Tässä kategoriassa olevat kuvat odottavat kuvatoimittajiemme hyväksyntää ja kuvien avainsanoitusta. Odota siis rauhassa, prosessi kestää enintään 2 viikkoa. Et voi itse editoida kuvia, jotka ovat tässä kategoriassa.
 • Palautetut
  Kun kuvasi on kiva, mutta siitä puuttuu kuitenkin jotakin, jonka voit helposti korjata (esimerkiksi MR-sopimus puuttuu), ilmestyy kuva tähän kategoriaan. Voit editoida kuvan ja lähettää sen uudelleen hyväksyttäväksi. Jos kaikki pyydetyt korjaukset ja lisäykset on tehty, hyväksytään kuva tällä kertaa.
 • Hyväksytyt
  Kuvatoimittajiemme hyväksymät kuvat tulevat tähän kategoriaan. Hyväksymisen jälkeen kuvat tulevat myyntisivuille näkyville kolmen päivän sisällä.
 • Ilmaiskuvat
  Jos olet antanut joitakin kuviasi ilmaisjakeluun ja kuvatoimittajamme ovat hyväksyneet ne, ilmestyvät kuvasi tähän kategoriaan.
 • Hylätyt
  Kuvasi siirtyvät tähänkategoriaan kahdesta syystä::
  • Ongelma kuvien latauksessa: Kuvatiedostot eivät latautuneet kunnolla - mitä ilmeisemmin syy on linjayhteydessä (yhteys pätkii, liian hidas yhteys) tai  kuvasi ei täyttänyt laatuvaatimuksiamme (minimikoko, formaatti jne). Löydät syyn jokaisen näyttökuvan alapuolelta. Tutustu myös Infokeskuksen kohtaan Kuva ei latautunut kunnolla. Mitä tapahtui?
  • Kuvatoimittajamme hylkäsi kuvasi: Jos kuvasi ei täytä kaikkia laatuvaatimuksiamme joudumme valitettavasti hylkäämään kuvasi. Löydät kuvakohtaisen hylkäämissyyn jokaisen hylätyn kuvan näyttökuvan alapuolelta. Jos olet eri mieltä hylkäämisen syystä, voit kerran lähettää kuvasi uudelleen arvioitavaksi valitsemalla toiminnon Lähetä uudelleen.Mitä eri toimintoikonit- ja painikkeet Myy kuvia-välilehdellä tekevät?

 • Hyväksy lähettää valitsemasi kuvat arvioitaviksi. Hyväksymisprosessi voi kestää useita päiviä, kestoon vaikuttaa prosessissa olevien kaikkien kuvaajien toimittamien kuvien määrä.
 • Lisää kuvateksti voit lisätä kerralla useisiin kuviin haluamasi kuvatekstin - aktivoit vain  haluamasi kuvat ja klikkaat tätä painiketta.
 • Lisää kuvauspaikka voit lisätä tiedon kkuvauspaikasta useisiin kuviin kerralla - aktivoit vainhaluamasi kuvat ja klikkat tätä painiketta.
 • Lisää kuvasarja liittää useita kuvia samaan kuvasarjaan. Katso lisätietoja kohdasta Mitä ovat "Kuvasarjat" ja Similaarit"?
 • Lisää similaarit liittää enintään 7 valitsemaasi kuvaa similaareiksi. Katso lisätietoja kohdasta Mitä ovat "Kuvasarjat" ja Similaarit"?
 • Lisää Model release liittää toimittamasi MR-sopimuksen valitsemiisi kuviin. katso lisätietoja kohdasta Mikä on Model release (MR) ja milloin tarvitsen sen?
 • Lisää Property release liittää toimittamasi PR-sopimuksen valitsemiisi kuviin. katso lisätietoja kohdasta Mikä on Property release (PR) ja milloin tarvitsen sen?
 • Käännä vasemmalle kääntää valitun kuvan vastapäivään.
 • Käännä oikealle kääntää valitsemasi kuvan myötäpäivään.
 • Automaattinen avainsanoitus valitsee ns. automaattisen avainsanoituksen valitsemillesi kuville. Tämä tarkoittaa sitä, että teemme kuviesi avainsanoituksen puolestasi, ilmaiseksi. Sinun täytyy vain antaa lyhyt  kuvateksti kuvillesi ennen kuvien lähettämistä hyväksyttäviksi. Muistathan mainita kuvatekstissä "Finland" jos kuvasi on kuvattu Suomessa (luonto/matkailuaiheet).
 • Manuaalinen avainsanoitus sulkee automaattisen avainsanoituksen. Jos valitset tämän, tulee sinun itsesi huolella avainsanoittaa kuvasi. Jokaiseen kuvaan tulee lisätä vähintään 5 avainsanaa ennen hyväksyttäväksi lähettämistä. Voit lisätä avainsanat valitsemalla vetovalikosta "Lisää avainsanat".
 • Lisää avainsanat liittää valitsemasi avainsanat yhteen tai useampaan kuvaan kerralla.Jos haluat itse avainsanoittaa kuvasi, tulee sinun ensin valita Manuaalinen avainsanoitus toimintovetovalikosta ja lisätä sitten vähintään 5 avainsanaa per kuva ennen kuin lähetät kuvat hyväksyttäviksi.
 • Poista kuvasarjat poistaa aiemmin rakentamasi kuvasarjan valituista kuvista.
 • Poista similaarit poistaa similaarit valituista kuvista.
 • Merkitse ilmaiskuvaksi merkitsee kuvasi ilmaiskuviin, jolloin asiakkaat voivat ladata kuvia veloituksetta.
 • Poista ilmaiskuvista poistaa kuvat ilmaisjakelusta ja siirtää ne maksullisiksi kuviksi.
 • Julkaise kuva palauttaa aiemmin piilottamasi kuvat näkyville ja myyntiin takaisin.
 • Piilota piilottaa kuvat sivuiltamme, mutta ei poista niitä - kuvia ei kuitenkaan ole mahdollista nähdä hakutuloksessa tai ostaa.
 • Exclusive-myynnissä merkitsee kuvat myyntiin yksinoikeudella - saat korkeamman rojaltin (alkaen 45 %), mutta et voi myydä kuviasi itse tai muita myyntikanavia käyttäen.
 • Non -exclusive-myynnissä poistaa Exclusive-myynnissä olevista kuvista yksinoikeusasetuksen ja voit myydä kuviasi itse tai muita myyntikanavia käyttäen. Rojaltisi muuttuu automaattisesti alhaisemmaksi.
 • Poista kuvat poistaa valitut kuvat. Et voi poistaa jo hyväksyttyjä kuvia. Jos sinulla on jokin erityinen syy poistaa kuvia, ota yhteys asiakaspalveluumme.
Haluaisin poistaa kuvani, mutta se ei ole sallittua.

Järjestelmämme ei salli sinun poistaa hyväksyttyjä kuvia. Jos sinulla on jokin erityinen tarve saada kuvasi poistettua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Muistathan kuitenkin, että lähettäessäsi kuviasi myyntiin meille, olet sitoutunut luovuttamaan kuvat myyntiin vähintään yhdeksi vuodeksi. Tutustu sivujemme Käyttö - ja toimitusehtoihin.Odota hetki, lightboxisi latautuu