Infokeskus - Myyntikuvien arviointi

Joutuvatko lataamani kuvat odottamaan hyväksyntää joka kerta?

 

Ei. Kun toimitat ensimmäisellä kerralla riittävästi kuvia (minimi 50 kuvaa), tarkastamme kuvasi, ja jos ne täyttävät laatuvaatimuksemme, Sinut hyväksytään Pixmacin kuvaajaksi. Tämän jälkeen kaikki uudet kuvatoimituksesi siirtyvät suoraan myyntiin ilman erillistä hyväksymisprosessia. Prosessi vie muutaman päivän.

Miksi kuvat joutuvat hyväksymisprosessiin?

Jotta voimme varmistaa, että valikoimassamme on parasta mahdollista laatua. Vaikka haluammekin miellyttää valokuvaajiamme, joudumme joskus valitettavasti hylkäämään kuvia. Tämä saattaa johtua huonosta teknisestä laadusta, puuttuvasta PR tai MR lomakkeesta jne. Jos jokin laatuongelma on mahdollista korjata esim. PhotoShopissa, palautamme kuvan korjattavaksi. Jos laatuongelma on kuitenkin sellainen, että emme usko korjailun auttavan asiaa, joudumme hylkäämään kuvan. Myös kuvan väkivaltaa tai pornoa esittävä sisältö on aina automaattisesti hylkäämisen syy.


Millainen kuvan tulee olla, jotta se hyväksytään?

 

Ensinnäkin kuvan tulee olla korkealaatuinen - sen täytyy olla terävä, siinä täytyy olla hyvä valotus, hyvät värit ja hyvä sommittelu. Tarvittaessa kuvalle täytyy olla MR- ja PR-sopimukset liitettynä.

Kuvan aiheen tulee olla sellainen, että sillä on kaupallista käyttöarvoa; sen täytyy olla teknisesti korkealaatuinen, kuvauksen aiheen tulee olla asiakkaita kiinnostava ja käyttökelpoinen.

Mitkä syyt johtavat hylkäämiseen?

 

Tekniset ongelmat
Terävöitys, näkyvä pakkaus, interpolointi, pehmeys, ongelma syväterävyysalueessa, kohina, linssin väriaberraatio, pallomainen vääristymä, värivirhe, ongelma valkotasapainossa, lika, pöly, kaatuva horisontti.

Tekijänoikeusrikkomus
Kun kuvassa on osioita, jotka saattavat nauttia jotakin tekijänoikeutta tai tuotemerkkisuojaa jne, esimerkiksi jokin tuotemerkki tai logo. Välttääksemme ongelmia joudumme hylkäämään tällaiset kuvat ellei niille ole omistusoikeuksien haltijan allekirjoittamaa PR-sopimusta.

Samanlaiset kuvat
Kuvasi ovat liian samanlaisia. Hyväksymme korkeintaan 5 similaaria yhdestä kuvasta, ajoittain ja joistakin kuvista vähemmän.

Kehykset
Kuvasi saattaa olla muuten hyvä, mutta siinä on kehykset näkyvissä.

Valotus
Sinun tulisi välttää liiallisia varjoja, heijastuksia ja kirkkaita pintoja, sekä  yli- että alivalotusta.

Värit
Kuvasi aihe saattaa olla hyvä, mutta värit näyttävät haalistuneilta. Asiakkaamme etsivät pääasiassa kirkkaita ja raikkaita värejä. Saattaa auttaa jos lisää saturaatiota PhotoShopissa.

Stailaus.
Kuvan stailaus ei vastaa kriteerejämme. Sinun tulisi huolehtia siitä, että mallisi ja stailauksesi olisi moderni. Vanhanaikainen stailaus, vanhanaikanen hiustyyli ja liiallinen meikki huonontavat kuvan esteettistä laatua. Samoin kaikkien kuvan muiden kohteiden, kuten vihannesten ja hedelmien, tulisi olla tuoreita, raikkaita ja puhtaita. Hylkäämme pääasiassa kuvat, joissa:

 • likainen t ai rähjäinen pääkohde
 • esimerkiksi vihannekset ja hedelmät eivät ole tuoreita ja raikkaita
 • epäesteettisiä kohteita, esimerkiksi mallilla huonosti hoidetut kädet ja kynnet
 • mallin likaiset tai silittämättömät vaatteet
 • vanhanaikaiset vaatteet tai sisustus (tämä ei tarkoita retrotyyliä tai historiallisia kuvia)
 • mallin iho vaatii käsittelyä ja korjaamista PhotoShopissa (finnit, punaiset läiskät,  ihovirheet)
 • kuva on otettu ikkunan tai muun lasipinnan läpi
 • kuvassa on näkyvillä kamerasta tullut kuvauspäivä
 • muut sellaiset syyt, jotka tekevät kuvasta epäesteettisen

 

Sommittelu
Kuvasi sommittelu ei täytä kriteerejämme. Hylkäämme kuvat, joissa on seuraavia ongelmia:

 • kaaottinen tilannekuva (kuvasta puuttuu yksi selkeä pääkohde ja puhdas tausta)
 • kohteet on rajattu väärin
 • kuvassa on kohteita, jotka häiritsevät pääkohteen esilletuloa (esimerkiksi kukkia taustalla siten, että ne näyttäisivät kasvavan suoraan mallin päästä jne)
 • kuvat, jotka näyttävät pikaotoksilta

 

Epäsopiva materiaali, alhainen myyntipotentiaali
Kuvasi saattaa olla hyvä, mutta sen tyyppi ei vastaa asiakkaidemme tarpeita ja on epäsopiva kohdemarkkinoillemme. Kuvan myyntipotentiaali on matala. Epäsopivina kuvina pidämme seuraavia:

 • liiallinen alastomuus
 • väkivaltainen sisältö
 • liiallinen taiteellisuus
 • jokin abstrakti aihe, jolla on pieni kysyntä

 

Kohdistus, epäterävyys

 • kuvan kohdistamisessa on ongelma
 • vain pieni osa kuvasta on terävä
 • kuvan terävyys ei vastaa kuvan sommittelua. Kuvan tarkasteleminen 100 % auttaa sinua huomaamaan mahdolliset tekniset virheet.

Mitä eri hylkäämissyyt tarkoittavat?

Epäsopiva kuvateksti, otsikko tai hakusanat
Antamasi kuvateksti, hakusanat tai otsikko eivät vastaa kuvasi sisältöä. Muistathan, että turhien ja väärien hakusanojen lisääminen kuviin ei paranna myyntimahdollisuuksiasi, päinvastoin. Voit kasvattaa kuviesi myyntiä vain oikealla ja huolellisella hakusanoituksella. Ja jos haluat, huolehdimme hakusanoituksestasi puolestasi, ilmaiseksi. 

Model release puuttuu

Tähän kuvaan täytyy olla kirjallinen mallivapaustodistus. Tarvitsemme Model releasen kaikille sellaisille kuville, joissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä. Myös jokaisesta uudesta kuvauksesta tulee toimittaa uusi mallisopimus, siitäkin huolimatta, että käytät malleja, joista olet jo aiemmin lähettänyt mallisopimuksen. Jos kuvassasi on esimerkiksi 3 mallia, tulee sinun toimittaa mallisopimus heiltä kaikilta. Katso lisätietoja kohdasta Mikä Mallivapaus (MR) on ja milloin tarvitsen sen?

Property release puuttuu

Tähän kuvaan täytyy olla kirjallinen Property release. Jos toimitat puuttuvanallekirjoitetun Property release-sopimuksen, voit lähettää kuvan uudelleenhyväksyttäväksi. Katso lisätietoja kohdasta Mikä Property release (PR) on ja milloin tarvitsen sen?

Toimituksellinen kuva
Kuvasi on selkeästi toimituksellinen kuva. Ilman malli- ja mainosvapautta sitä on mahdollista käyttää vain toimituksellisessa käytössä. Emme vielä hyväksy toimituksellisia kuvia, mutta valmistelemme myös tätä mahdollisuutta. Voit toimittaa kuvasi uudelleen kun tämä palvelumme on lanseerattu.

Kuinka kauan kuvien hyväksymisprosessi voi kestää?

Prosessin vaatima aikaa riippuu hyvin paljon työtilanteestamme; eli kuinka paljon kuvaajamme ympäri maailmaa ovat toimittaneet uusia kuvia arvioitaviksi. Prosessin ei kuitenkaan normaalisti tulisi kestää kuin enintään kaksi viikkoa. Näet kulloinkin arvioidun kestoajan Myy kuvia-välilehdeltä Kaikki kuvat-painikkeen takaa.


Onko minun mahdollista olla eri mieltä kuvatoimittajien mielipiteen kanssa?

Kuvatoimittajamme ovat hekin vain ihmisiä ja joskus myös heille sattuu virheitä. Jos siis olet heidän kanssaan kuvasi hylkäämisestä eri mieltä, voit lähettää kuvan kerran uudelleen arvioitavaksi. Tällöin kuvasi arvioinnista vastaa kuvatoimittajien esimies. Voit lähettää enintään 30 kuvaa viikossa uudelleen arvioitaviksi.

Jos huomaamme, että lähetät ilman syytä isoja määriä kuvia uudelleen arvioitavaksi, joudumme sulkemaan tämän mahdollisuuden pois käytöstäsi. Voit lähettää kuvasi uudelleen arvioitaviksi Myy kuvia-välilehdeltä kohdasta Hylätyt kuvat.Odota hetki, lightboxisi latautuu