Infokeskus - Lightboxin käyttö

Mikä lightbox on?

Lightbox on  ikään kuin oma henkilökohtainen valopöytäsi, jonne voit kerätä kuvia, joita uskot tarvitsevasi jatkossa tai joita haluat näyttää esim. kollegallesi tai yhteistyökumppanillesi.

Lightboxiin tallentamasi kuvat säilyvät siellä kunnes itse poistat ne. Jos kuvaaja poistaa kuviaan myynnistä, poistuvat nämä kuvat myös lightboxista.

Lightboxisi voi olla myös julkinen eli voit lähettää sen osoitteen (urlin) haluamallesi henkilölle tai asiakkaallesi.

Kuinka kauan kuvat säilyvät lightboxissani?

Kuvat säilyvät siellä kunnes itse poistat ne.

Jos kuvaaja poistaa kuvat myynnistä, korvataan ne myös lightboxissa "ei saatavilla" ikonilla.

Onko lightboxissa olevien kuvien määrä rajoitettu?

Kyllä, sinulla voi olla yhdessä lightboxissa enintään 100 kuvaa.


Voiko minulla olla useampi kuin yksi lightboxi?

Kyllä, sinulla voi olla niin monta lightboxia kuin haluat.Voinko näyttää lightboxissani olevia kuvia muille?

Kyllä. Voit lähettää lightboxisi osoitteen (urlin) haluamallesi henkilölle sähköpostitse tai Facebookin kautta. Jos henkilö, jolle lähetit linkin on rekisteröitynyt käyttäjämme, hän voi myös ostaa lightboxissa olevia kuvia.


Mistä löydän lightboxin?

Lightbox-toiminto sijaitsee aivan sivun alareunassa. Lightbox-painike näkyy sinulle sivuillamme aivan sivun alareunassa keskellä. Klikkaamalla tätä painiketta saat koko lightbox-toiminnon näkyville sivun alareunaan. Oletuksena on ns. Default-lightbox. Kun klikkaat hakutuloksessa jokaisen näyttökuvan alapuolella olevaa +-merkkiä tai esikatselukuvan alapuolella olevaa "Tallenna aktiiviseen lightboxiin"-painiketta, siirtyy kyseinen kuva Default-lightboxiin.

Miten perustan lightboxin?

Lightbox-toiminto sijaitsee aivan sivun alareunassa. Saat toiminnon näkyville klikkaamalla sivun alareunassa olevaa Lightbox-painiketta.

Palkin keskellä on toimintovalikko, josta voit valita haluamasi Lightbox-toiminnon.

Valitse Toiminto-vetovalikosta "Luo uusi lightbox" > toimintovalikon paikalle ilmestyy tyhjä kenttä, jossa voit antaa uudelle lightboxille haluamasi nimen.

Kirjoita kenttään lightboxin nimi ja klikkaa kentän lopussa olevaa OK-painiketta. Olet nyt luonut uuden lightboxin ja se on automaattisesti avautunut aktiiviseksi lightboxiksi.

Kun nyt klikkaat hakutuloksesta näyttökuvan alapuolella olevaa +-painiketta tai esikatselukuvan alapuolella olevaa "lisää aktiiviseen lightboxiin" linkkiä, siirtyy kyseinen kuva aktiiviseen lightboxiin.

Miten voin lähettää lightboxini kollegalleni?

Lightbox-toiminto sijaitsee aivan sivun alareunassa. Saat toiminnon näkyville klikkaamalla sivun alareunassa olevaa Lightbox-painiketta. Sivun alareunaan avautuu Lightbox-toiminto, jonka vasemmassa päädyssä on otsikko Lightbox ja sen vieressä vetovalikko, jossa on oletusarvona näkyvillä ns. Default-lightbox (oletus-lightbox).

1. Valitse haluamasi lightbox Lightbox-palkin vasemmassa reunassa olevasta vetovalikosta.

2. Valitse palkin keskellä olevasta TOIMINTO-valikosta "Lähetä lightbox sähköpostitse". Toiminto-valikon oikealle puolelle aukeaa kentät SÄHKÖPOSTI ja VIESTI.

3. Kirjoita SÄHKÖPOSTI-kenttään haluamasi sähköpostiosoite ja VIESTI-kenttään haluamasi viesti (ei pakollinen)

4. Klikkaa palkin oikeasta reunasta LÄHETÄ-painiketta


Kollegasi voi joko klikata linkkiä suoraan sähköpostiviestistä tai kopioida sen selaimen osoitekenttään ja lightboxisi aukeaa myös hänelle. Jos hänellä on käyttäjätunnukset sivuillemme, voi hän myös ostaa kuvia lightboxistasi.


Odota hetki, lightboxisi latautuu